Toll Collect - Truck Center

Tartalomhoz ugrás

Toll Collect

Szolgálatatások
Toll Collect információk


NÉMETORSZÁGI ÚTDÍJFIZETÉS KÉNYELMESEN

NÉMETORSZÁG valamennyi autópályán – beleértve a benzinkutakat és pihenőhelyeket is – valamint valamennyi szövetségi országúton – a településeken belüli szakaszokon is – DÍJKÖTELES járműnek számít minden legalább 7,5 tonnás megengedett teljes súlyú, bel- és külföldi tehergépjármű vagy járműszerelvény.
Díjköteles minden olyan jármű vagy járműszerelvény, amelynek megengedett teljes súlya legalább 7,5 tonna, és amely közúti teherszállításra szolgál, vagy amelyet közúti teherszállításra használnak függetlenül attól, hogy magáncélú útról van-e szó, történik-e tényleges áruszállítás, az áruszállítás üzleti vagy saját célból történik-e (saját számlás áruszállítás) vagy az érintett jármű mentesítve van-e a tehergépjármű-adó alól.
A www.mauttabelle.de oldalon tájékozódhat valamennyi díjköteles autópályáról és szövetségi országútról.
A díjkötelezettség teljesítésére a világ első, műholdas támogatású útdíjrendszerét a TOLL COLLECT fejlesztette ki és működteti sikeresen, mely rendszer a megtett útszakaszoktól, a súlykategóriáktól, a tengelyszámtól (18 tonna megengedett teljes súlyon felül), valamint a tgk. károsanyag-kategóriájától függően automatikusan szedi be a díjakat a ténylegesen megtett kilométerek után.HOGYAN MŰKÖDIK A RENDSZER?

Egy a tehergépjárműbe beépített járműkészülék, az On-Board Unit (OBU) menet közben automatikusan beszedi az autópályadíjat. A járműkészülék GPS segítségével meghatározza a helyzetét, majd GSM segítségével késleltetve és titkosítva elküldi a menetadatokat és a tehergépkocsi jellemzőit (súlykategória, tengelyszám, károsanyag-kategória) a számítógépes központba.
A menetadatok díjköteles úthálózathoz való hozzárendelésére a Toll Collect számítógépes központjában kerül sor. Ezt követően a számítógépes központban a járműjellemzők alapján kiszámítják a díjköteles útszakaszokra vonatkozó autópályadíjat. A fizetendő autópályadíjat a gépjármű forgalmi rendszáma alapján hozzárendelik az ügyfélhez, és a fuvarozó cég rendszeresen, havonta egyszer, díjkimutatást kap.
Hogyan működik az OBU? Lépésről lépésre a Bosch, a Grundig, a Siemens és a Continental fedélzeti egységeinek működését az alábbi link mutatja be:

HOGYAN VEHETEM IGÉNYBE A SZOLGÁLTATÁST?

A kényelmes útdíjfizetés előfeltétele a fuvarozó cég és a díjköteles járműveinek egyszerű és gyors REGISZTRÁCIÓJA a Toll Collect ügyfélkapuban, amely egy védett online felület, német, angol, francia, valamint lengyel nyelven áll rendelkezésre.
Az új ügyfelek a Toll Collect ügyfélkapujához tartozó hozzáférési adataikat a portálon végzett használati regisztráció során hozzák létre.
https://www.toll-collect.de/en/toll_collect/fahren/registrierung/registrierung.html
A két lépéses regisztrációs folyamatban elsőként a céget kell regisztrálni, melynek eredményeként személyes felhasználói azonosítót és egy kódot kap az ügyfél. Ez után már a járművek egy online felületen (Ügyfélportál) kényelmesen, egyszerűen és gyorsan regisztrálhatóak.
A regisztráció után kérjük egyeztessen időpontot győri vagy szalántai szervízműhelyünkbe az onboard egység (OBU) BÁRMILYEN TÍPUSÚ KAMIONBA történő beszerelésére.

BESZERELÉS

A járműkészülék BESZERELÉSÉT előre egyeztetett időpontban a VONTRUCK Kft. mindkét telephelyén elvégezzük.


Időpontegyeztetést követően kérjük az alábbi adatokat, dokumentumokat hozza magával:
·       forgalmi engedély
·       km óra állás
·       Toll Collect kód
·       cég név, cam adószám
        A beszerelésre vonatkozó díjszabásunk:
·        amennyiben van előkészítés az autóban:           31.000,- Ft + ÁFA
·        amennyiben nincs előkészítés:                             62.000,- Ft + ÁFA
·        csak kiszerelés:                                                            15.500,- Ft + ÁFA
Garanciális hiba esetén a Toll-Collect német központtal történő egyeztetést követően elvégezzük a szükséges javítást.

HOGYAN FIZETHETEK A SZOLGÁLTATÁSÉRT?

A regisztrált ügyfelek az autópályadíjat a hitel- vagy tankolókártyájukkal fizetik ki, előre átutalják a Toll Collectnél lévő betéti számlájukra vagy feltöltik számlájukat a vállalkozások közötti SEPA közvetlen terhelés útján (terhelési eljárás bankbetéti szerviz).  A díjfizetési mód a regisztráció során kiválasztható.
Az autópályadíj elszámolására havonta egyszer, a díjkimutatás kézhezvételét követően kerül sor.
A 2019. január 1-jétől érvényes útdíjakat az alábbi linken találja:

Már Ausztriai autópályadíjakra is….

2011 szeptembere óta létezik a TOLL2GO autópályadíj-szolgáltatás – az első rendszereken és határokon átnyúló szolgáltatás, amely egyesíti a műholdas támogatású és a mikrohullámú technológián alapuló útdíjrendszerek előnyeit. A TOLL2TO segítségével 7,5 tonna súlytól kezdve a Toll Collect járműkészülékével megfizethető az autópályadíj Ausztriában is.
Bár csak egy fedélzeti egységet használnak, az ügyfelek továbbra is külön szerződéseket kötnek a két útdíjszolgáltatóval.

Valamennyi felmerülő kérdés esetén mindkét telephelyünkön illetékes munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!
Kövessen bennünket a facebook-on is:
Von-Truck Kft.
Vissza a tartalomhoz